Rioolaanleg en reparatie

BRS is expert in rioolaanleg en het repareren en vervangen van rioleringen. Een goed werkend riool start met een vakkundige aanleg. De meeste nieuwe rioleringen leggen wij aan bij nieuwbouwwoningen- of complexen. Ook bij een verbouwing kan het nodig zijn om een nieuwe riolering aan te leggen. Dit specialistische werk voeren wij uit voor zowel particulieren, als bouwbedrijven, gemeenten, aannemers en installatiebedrijven. Een deskundig aangelegde afvoer voorkomt verstoppingen en stankoverlast. Sommige problemen kunnen opgelost worden door het plaatsen van een rioolbeluchter.

Rioolaanleg

Het aanleggen van nieuwe rioleringen is een vak apart. Deze klus moet uiterst nauwkeurig gebeuren en na aanleg gecontroleerd worden. Wij helpen met het uitwerken van plannen, leggen afvoeren aan en inspecteren de buizen. Dit laatste is een installateur bovendien verplicht om te doen als bewijs naar de aannemer.

Rioolbeluchter: oplossing voor stankoverlast

Rioolbeluchters worden gebruikt om een te hoge onderdruk in de riolering te voorkomen. Dat uit zich onder andere in een stanklucht (rioollucht), omdat sifons leegstaan. En daar zijn verschillende oorzaken voor: een te dunne standleiding bijvoorbeeld. Of een gecombineerde afvoer, te lage sifon of te weinig druk. Door een rioolbeluchter te plaatsen ontstaat er onderdruk, er gaat dan een klepje open en lucht wordt naar binnen gezogen. Het kan een goede oplossing zijn voor het oplossen van stankproblemen.

Wij regelen voor onze opdrachtgevers graag het gehele traject van a tot z. Een nieuwe riolering nodig, advies van een expert of op zoek naar een monteur voor het repareren van de riolering? BRS denkt graag mee!

Neem contact op